Het verhaal of de boodschap in een documentaire komt echt, eerlijk en integer over. Bij KAPTIV maken we gebruik van die kracht van documentaire. Bij elke opdracht bekijken we welke documentaire elementen we kunnen gebruiken om uw verhaal zo sterk mogelijk neer te zetten.

De man achter KAPTIV is Jef Monté:
“Bij het maken van documentaire films ligt mijn hart. De werkelijkheid is soms zo bijzonder of gecompliceerd dat je het zelf niet bedacht krijgt. Tijdens het filmen kan er nog van alles gebeuren en juist deze dynamiek is wat mij zo trekt in maken van films met echte mensen.
Ik vind het onderwerp van een film vaak net zo interessant als het zoeken naar de juiste vorm om het verhaal zo goed mogelijk te vertellen.

Daarnaast krijg ik een kick van het helpen van mensen middels de films die ik maak of de kennis die ik (daarbij) kan delen.”

Na mijn HBO-opleiding Audiovisuele Vormgeving (AKV Sint Joost, Breda) ben ik direct gestart met KAPTIV.
Dat staat voor Kapti, dat is Esperanto voor capture/vastleggen. Waarom Esperanto? Dat is een universele taal, net als film. De V staat voor video, mijn favoriete medium. KAPTIV lijkt ook op captivating: Engels voor boeiend. En dat zijn onze films!

In mijn vrije tijd vind je me spelend of wandelend met mijn kinderen, met vrienden op stap, aan het tuinieren of aan het pingelen op mijn gitaar.