Het verhaal of de boodschap in een documentaire komt echt, eerlijk en integer over. Bij KAPTIV maken we gebruik van die kracht van documentaire. Bij elke opdracht bekijken we welke documentaire elementen we kunnen gebruiken om uw verhaal zo sterk mogelijk neer te zetten.

De man achter KAPTIV is Jef Monté:
“Human interest is de grootste gemene deler in mijn werk. Dus maak ik films waarin èchte mensen vertellen over hun passie, bedrijf, project of ervaringen. Ik werk bewust voor iedereen. Het gave daaraan is dat ik overal in de maatschappij binnen kom. Zo voed ik mijn nieuwsgierigheid. Ik krijg er een kick van als de opdrachtgever blij wordt van het eindresultaat en de film perfect aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep.

Na zijn HBO-opleiding Audiovisuele Vormgeving (AKV Sint Joost, Breda) is Jef direct gestart met KAPTIV.

KAPTIV staat voor Kapti, dat is Esperanto voor capture/vastleggen. Waarom Esperanto? Dat is een universele taal, net als film. De V staat voor video, ons favoriete medium. KAPTIV lijkt ook op captivating: Engels voor boeiend. En dat zijn onze films!

Erwin Boeren
Erwin Boeren
Jef is een echte professional, hij heeft gevoel voor sfeer en weet precies de juiste shots te maken. De videos die hij voor ons heeft gemaakt hebben de juiste boodschap en verhaallijn. Een aanrader en erg prettig om zaken mee te doen.
A. Tan
A. Tan
Jef heeft al diverse producties gemaakt voor Tilburg Universiy. Het resultaat was steeds heel goed en het is prettig samenwerken met Jef. Hij is een rustig persoon, die altijd goed met je meedenkt en steeds met waardevolle suggesties komt.
Sabrina Jurriens
Sabrina Jurriens
Voor de lancering van ons eigen label, Annadiva Swim, wilden we graag 'het verhaal achter het merk' op beeld vertellen en natuurlijk onze collectie laten zien. Jef heeft het hele proces, van idee, interviews tot prachtige video begeleid. Kortom, een hele fijne samenwerking, voor herhaling vatbaar! Groet, Sabrina - Annadiva, Den Bosch
Matthijs Bosman
Matthijs Bosman
Werken met Jef Monté is niet alleen enorm fijn omdat hij stipt en meedenkend is, of omdat hij met zeer goede apparatuur in de hand, precies weet waar hij het over heeft en rust brengt op de set... Hij maakt ook gewoon heel mooie plaatjes! We hebben samen een prachtige, heldere film afgeleverd voor in mijn installatie in het hoofdkantoor van de Nederlandse Zorgautoriteit in Utrecht. Ik hoop dat we samen nog veel meer moois gaan maken!
Jenny van den Broeke
Jenny van den Broeke
De samenwerkingen met Jef heb ik als ontzettend prettig ervaren. Jef is iemand op wie je echt kunt rekenen en zich met 100% inzet voor wat hij doet: hij heeft aandacht voor alle details en denkt mee over alle aspecten van het project en samenwerking. Die aandacht en plezier is zichtbaar in het werk dat het oplevert: Helder en levendig.